Stage XL küreselleşecek
“Pandemi sonrası dönemi ve özellikle 2022’yi artık günlere çevirmeye çalıştık. Bu çabaların karşılıksız kalmadığını görmekten ve Türkiye’yi ‘girişim güneşiyle aydınlanmış’ bir geleceğe taşımaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Bu yıl BTM’nin 5. yılını kutladıklarını belirten Avdagiç, “Bilgi Ticarileştirme Merkezimizi atılım dönemimizin amiral gemisi haline getirdik. Öyle ki, dönemimizde BTM fiziki kapasitesini 10 kat, işletmelerinin değerlemesini ise 506 kat artırdı. Hiç şüphesiz bu çatı altında yaptığımız en büyük şey ‘bilginin ticarileştirilmesi fikri’nin Türk girişimcilik ve yatırım kültürüne dahil edilmesi oldu.
5 yılda alınan 55 yıl aralığı
Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin dünyada bir ticaret odası tarafından kurulan ilk ve tek girişimcilik/startup merkezi olduğunu vurgulayan İTO Lideri Avdagiç, “5 yılda 55 yıllık bir ara vermemizin bir sebebi var. Rekabet gücümüzü ancak teknolojik bir sıçrama ile artırabiliriz. Bu da teknolojik sıçramamızı ‘zincirleme sıçrama’ya dönüştürmekle mümkün. Bunu sağlayacak, girişimci ruhumuzu yaşatacak ve pratiğe dönüştürecek yegâne araç girişimciliktir. Türk iş dünyasının en büyük iş organizasyonu olarak BTM ile bunu yapıyoruz. Elimizi taşın altına koyarak önemli bir ekosistem oluşturuyoruz. Bugün burada bulunan sizler bunun en canlı tanıklarısınız.”
Yılın son Stage XL etkinliğini “#kesişme” temasıyla gerçekleştirdiklerine işaret eden Avdagiç, “Çünkü burada ‘girişimci ve yatırımcının yolları’ kesişiyor ve buluşuyor. İnanıyoruz ki; Yollarımız startuplarla kesiştiği için geleceğimiz daha hızlı şekillenecek. Artık yeni bir hedefimiz var: Bu kesişimi/buluşmayı küresel ölçekte yapacağız. Böylece Stage XL global bir karakter kazanacak. Girişimlerimiz yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşacak. Türk girişimleri dünyaya daha fazla değer katacaktır” dedi.
Yeni programlarla büyümek
Ev sahipliğini teknoloji yazarı ve programcısı Ahmet Can Şit’in yaptığı etkinlikte diğer açılış konuşmasını BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı yaptı. Girişimin Merkezi sloganıyla bu yıl 5. yılını kutladıklarını belirten Elbaşı, “Etkinlik anlamında bu yıl yeni bir konsepte imza attık. Geçtiğimiz haftalarda girişimcilerimiz ve kurumsal iş dünyası liderlerimizin ilk kez bir araya geldiği ‘Stage Corporate’ etkinliğini düzenledik ve büyük beğeni topladı. Bu etkinliği daha sektörel bir bakış açısıyla tasarladık. Sahne Corporate’de özellikle kurumların ilgili startup’larla özel ihtiyaçları doğrultusunda bir araya gelmelerini ve takip edecek bu toplantılardan verimli işbirlikleri oluşturmalarını hedefliyoruz. Bu anlamda çok güzel geri dönüşler aldık. İnşallah devamı gelir” dedi.
BTM’nin artık başka bir ligde olduğuna dikkat çeken Elbaşı, “Artık küresel arenada daha aktif olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla uluslararası işbirliklerini de dört gözle bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu yönde bir program açıklayacağız. BTM bundan sonra global platformlarda daha çok yer alacak” diyerek sözlerini tamamladı.
İki panel ve 16 sunum yapıldı
Moderatörlüğünü BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı’nın yaptığı etkinlikte, Domino Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk ve 500 Emerging Europe Yönetici Ortağı Enis Hulli, “Neler değişti?” Girişim yatırımcısı röportajı ile; Moderatörlüğünü Türkiye Metaverse Platform Lideri Prof. Dr. “Web Evolution: Web3 Geleceğimiz mi? Bir çeşit Heyecan mı?” Paydaş paneli de düzenlendi. Etkinlikte Ön Kuluçka ve Kuluçka programlarından mezun olan 16 işletme sahne alarak yatırımcılara sunumlarını yaptı. Aralarında Stage XL’e katılan işletmelerin de bulunduğu 36 BTM işletmesi girişimci salonunda stantlarıyla yer aldı. Etkinlikte sahne alan girişimler şöyle:
cilt kulübü: Kullanıcıların 12 saat içerisinde anonim olarak özgürce fikirlerini sunabildikleri, bireylerin değil fikirlerin ön plana çıktığı bir sosyal medya platformudur.
On iki: Yapay zeka destekli B2B eşleşmeleri yapan hibrit bir etkinlik teknolojisi.
Holograde Meta Evren: Metaverse için Web3 altyapısı ve blockchain ile geliştirildi; kültür, sanat, eğlence odaklı, NFT odaklı ve bazı stratejik kısımlarda blockchain tabanlı finans kullanan, iş süreci çözümlerine odaklı bir kuruluştur.
ÇORAP: Çevrimiçi Organik Reklam Ağı Projesi (ÇORAP), çevrimiçi reklamverenlerin reklamlarını sunarak para kazanmak isteyen hedef kitleye reklamlarını sunmalarını ve misyonlarını ulaştırmalarını sağlayan, yapay zeka ile geliştirilmiş, taşınabilir ve web tabanlı bir reklam yayınlama, görüntüleme, görüntüleme ve takip platformudur. görevler yapmak.
SynthData: Yapay zeka tabanlı, sentetik veri üretme platformu.
NFS Fonksiyonel Beslenme: Günlük besinleri doğal kaynaklardan ve doğal süreçlerden elde edilen fonksiyonel besinlerle zenginleştiren ve besinleri beslenmenin ötesine taşıyarak fonksiyonel besinler üreten bir işletme.
hafıza: Markaların eğitim, pazarlama ve oryantasyon süreçlerini, kişilerin birbirlerine ikramda bulunabilmeleri için kişiselleştirilmiş taşınabilir oyunlar ile dijitalleştiren, verimliliklerini ve etkileşimlerini artıran, kurumlarına özel taşınabilir oyunlar sunan bir girişimdir.
Hayırlı olsun. Çalışma özellikleri sayesinde düşük rüzgar seviyelerinde bile aktif olan, çok şiddetli rüzgarlarda parçalanma riski olmayan, kompozit malzeme gerektirmeyen, fren sistemine ihtiyaç duymayan, motordan bağımsız çalışabilen yenilikçi bir cihazdır. rüzgar yönü, ihtiyaca göre tasarlanabilir, elektrik kullanım alanına yakın monte edilebilir, işletmede kolay ve düşük maliyetlidir. çekirdek rüzgar teknolojisi.
E-Döngüler Akademisi: Öğretmen ve öğrencilerin buluştuğu, eğitim odaklı video içerik platformu.
Kendi kendine prof: Meslekler için özelleştirilmiş bir self servis web ve pazarlama analitiği platformu.
tamamen: Doğru hedef kitleyi belirleyerek potansiyel müşterilere ulaşmayı sağlayan bir platform.
Dizel Güç: Fosil yakıt kullanan tesislerin ısı üretim merkezlerini ve varsa elektrik üretim ünitelerini, patentli teknolojisi ile biyokütle yakıtlarını da yakabilecekleri ikili yakıt sistemine yani yenilenebilir enerjiye dönüştüren bir işletme.
Gözlerinden: İnsan ve yapay zekanın iş birliği ile görme engelli kullanıcılara hem hızlı hem de kaliteli görsel anlatım sağlayan taşınabilir uygulama.
hidroliks: Atık sudan yeşil hidrojen üreten güç dönüştürme sistemleri sağlayan kuruluş.
TEATRON: Gösteri sanatları içeriğini bir yayın platformu aracılığıyla izleyicilerle buluşturan bir kuruluş.
sınav uçuşu: Kullanıcıların testler oluşturduğu, sorular eklediği ve katılımcılarla paylaştığı oyunlaştırılmış çevrimiçi test platformu.